Hry od Knedlíčka

Terraria


Terraria je action-adventure sandbox hra od vývojářů Re-Logic. Je to i první nezávislá hra, která získala přes milion pozitivních recenzí od hráčů na platformě Steam. Coby má nejhranější hra, musím říct že mně osobně velmi baví její znovuhratelnost. Kromě prozkoumávání náhodně generovaných světů, jsou ve hře i bossové, které můžete porazit pomocí 4 typů zbraní: Melee, Ranged, Magic a Summon.


Melee jsou zbraně na blízko, takže meče, palice a dokonce i joja. Ranged jsou zbraně na delší vzdálenost - luky, pistole, žraločí kulomet nebo vrhací nože. Magic a summon používají manu, magické zbraně způsobují poškození kouzly vyvolané knihami nebo holemi, kdežto summon zbraně vyvolávají nohsledy, kteří útočí za vás.


Někteří lidé říkají že Terrarie je "2D Minecraft," což není pravda. Minecraft dává přednost stavění a kreativitě, zatím co Terrarie spíše boji proti všemožným nepřátelům a hlavně dříve zmiňovaným bossům, což jsou hlavní nepřátelé s velkým množstvím životů. Ve verzi 1.4.4.9 je 19 bossů a 14 mini-bossů.